Какво е орофациална болка?

Manev Съвети Leave a comment

Орофациалната болка представлява набор от клинични проблеми, свързани с дъвкателните (мастикаторни) мускули  или темпоромандибуларната става. Тези проблеми може да включват дискомфорт в темпоромандибуларната става; мускулни спазми на главата, врата и челюстта; мигрени или чести главоболия; или болки в областта на зъбите, лицето или челюстта.

Обикновено, човек преглъща около 2000 пъти на ден, което съединява горните и долните зъби и притиска челюстта към черепа.  При хора с нестабилна захапка, с липсващи или лошо подредени зъби, може да възникнат усложнения, заради напрежението в мускулите, които съединяват зъбите.

В някои случаи, хората изпитват болки в ушите, очите, синусите, бузите или в страничната част на главата. Друга възможност е пукането на челюстта при движение и дори заключването й в отворено или затворено положение.

Навременното изправяне на захапката е важно, не само от стилистична гледна точка, но и за предотвратяването на бъдещи, по-сериозни проблеми, свързани, както със здравината на зъбите, така и със самата челюст.

 • Връзка с нас

  Можете да се свържете с нас по следните начини:
   
  Д-р Ива Манева
  моб. 0888 22 63 73
  Д-р Румен Манев
  моб. 0888 76 22 00
   
  Адрес:
  София, бул. „Васил Левски” 114
   
  Email:
  contact@manevpractice.com