Болки в областта на челюстта и главата? Оправете си стойката!

Manev Съвети Leave a comment , , , ,

Ако често изпитвате главоболие и болка в долната челюст, проверете вашата стойка и се консултирате с вашия стоматолог за темпоромандибуларно разстройство (TMD), препоръчва Академията по обща стоматологията (AGD), организация на стоматолози, посветена на продължаващото обучение по стоматология.

Лошата стойка, поставя гръбначния стълб в позиция, която причинява стрес на челюстната става. Когато хората се изгърбват или превиват, долната челюст се измества напред, което кара горните и долните зъби да не пасват заедно, а черепа се измества обратно на гръбначния стълб.

Това движение образува напрежение върху мускулите, ставите и костите, а ако не се лекува, може да създаде болка и възпаление в мускулите и ставите, при отваряне и затваряне на устата.

“Добрата стойка е важна, но много хора не осъзнават, колко голямо значение оказва неправилната стойка върху здравето на устната кухина”, казва говорителят на AGD Лудвиг Лайбсон.

Д-р Лайбсон лекува пациенти, които се оплакват от болки в лицевата част. “Позата им често е небалансирана. Това пренарежда позицията на лицевите мускули, което кара  неравностите и вдлъбнатините по горните и долните зъби да не пасват правилно.”

Съществува устна приставка, която може да помогне за привеждане на съответните зъби в позиция, която ще намали лицевата болка, причинена от лоша стойка. Въпросното приспособлението може да предотврати и бъдещи вреди по зъбите.

 • Връзка с нас

  Можете да се свържете с нас по следните начини:
   
  Д-р Ива Манева
  моб. 0888 22 63 73
  Д-р Румен Манев
  моб. 0888 76 22 00
   
  Адрес:
  София, бул. „Васил Левски” 114
   
  Email:
  contact@manevpractice.com